Praktické tipy, ako vyčistiť váš dom alebo byt

20. 07. 2020 | 12:07

V nasledujúcom článku vám prezradíme niekoľko tipov ako na čistenie vášho domu či bytu bez použitia silných chemikálií. Najlepšie na používaní prírodných produktov je to, že bývajú lacnejšie ako fľaša čistiaceho prostriedku pre domácnosť. Popri využití prírodných produktov je skvelým tipom aj ozonizácia, ktorá je šetrná a účinná. Ak potrebujete poradiť, obráťte sa na K&K Services s. r. o.

Použite ocot, ktorý je pomerne účinný

Ocot je napriek svojej páchnucej povahe prírodným dezinfekčným prostriedkom. Obsahuje kyselinu octovú, ktorá mu dodáva antimikrobiálne vlastnosti a vďaka tomu je skvelou voľbou napríklad na hubenie plesní. Využiť sa dá v domácnosti na viacerých miestach, od čistenia skla až po čistenie nehrdzavejúcej ocele.

Mydlo a voda sú skvelou kombináciou

Ak sa nezaoberáte záťažou spôsobenou choroboplodnými zárodkami a chcete len klasicky vyčistiť váš dom či byt, tak je mydlo s vodou ideálnym ekologickým čističom. Mydlo poskytuje penu, ktorá je schopná zmiešať olej a vodu tak, že priťahuje a suspenduje nečistoty. Vedro plné horúcej mydlovej vody je preto vždy najlepšou voľbou na čistenie podláh, dosiek a iných povrchov v domácnosti.

Ozonizácia odstráni všetky baktérie a vírusy

V prípade, že by ste radi vykonali hĺbkové čistenie vášho domova od rôznych vírusov a baktérií, tak je vhodnou voľbou čistenie ozónom. Ide o metódu dezinfekcie, ktorá je účinná a zároveň veľmi ekologická. O3 je molekulou 3 atómov kyslíka. Táto molekula je nestabilná, rýchlo sa rozloží a vytvorí radikály, ktoré majú vysoký potenciál oxidácie. Nech už bývate v Košiciach, Sečovciach či v Trebišove, tak určite nájdete profesionálov, ktorí ozonizáciu vykonávajú a vyčistia váš dom kvalitne a poriadne. Čistenie ozónom prináša viacero výhod, ktoré vám zabezpečia, že váš dom bude dlhé obdobie čistý a bez rôznych baktérií či iných choroboplodných zárodkov.

Vyskúšajte niektorý z domácich tipov na čistenie domu alebo siahnite po o3. Prvá aj druhá možnosť vám zaručia, že váš dom v Košiciach, Sečovciach či v Trebišove bude čistý a voňavý dlhé obdobie. Spoľahnite sa na K&K Services s. r. o.

Autor: Števo Mačák