Nezabúdajte na čistenie fasády a čistenie dlažby

18. 08. 2020 | 09:08

Vlastniť rodinný dom prináša so sebou veľa radostí, ale aj niekoľko starostí spojených s jeho údržbou. Pravidelné čistenie domu by malo byť jednou z hlavných priorít každého majiteľa. Špinavá fasáda či zanedbaná zámková dlažba nepôsobia vôbec esteticky pekne. Prečítajte si článok, v ktorom s dozviete, prečo je čistenie domu potrebné, a aké pozitíva vám to môžete priniesť.

Pravidelné čistenie domu

Čistenie domu zvykne veľa ľudí odrádzať a zanedbávať, pretože zahŕňa viacero úkonov od čistenia okien, upratovania terasy až po odstraňovanie nečistôt z odkvapov. Pravidelná údržba domu je však potrebná a nevyhnutná. Chcete predsa, aby mal váš dom čo najdlhšiu životnosť, a aby ste si ho mohli užívať dlhé roky. Rovnako sa môže stať, že ho v budúcnosti budete chcieť predať a vďaka pravidelnej údržbe nestratí príliš na cene.

Čistenie fasády

Čistenie fasády je pre každého majiteľa budovy či domu mimoriadne dôležité, pretože špinavá fasáda zvykne padnúť človeku do očí hneď, a to je to posledné, čo si majiteľ budovy želá. Čistenie fasády a následne čistá fasáda umožňuje odvádzanie vlhkosti, ktorá funguje ako vodotesný štít budovy. Ak existujú oblasti, ktoré je potrebné opraviť, je ľahšie nájsť ich na čistej fasáde.

Čistenie dlažby

Sú vaša príjazdová cesta či chodníky na záhrade tvorené zámkovou dlažbou? Ak ste odpovedali áno, určite viete, že pravidelné čistenie zámkovej dlažby by malo byť na vašom zozname v rámci údržby domu a jeho okolia. Použiť môžete rôzne prístroje, ktoré využívajú tlakové otryskávanie na báze horúcej alebo studenej vody. Vďaka tomu bude vyzerať vaša dlažba opäť ako nová.

Niektoré čistiace práce v rámci údržby domu a jeho blízkeho okolia môžete vykonávať svojpomocne. Zvládne ich každý. Ak však chcete ísť pri čistení “do hĺbky” a aby boli práce vykonané kvalitne a detailne, ideálne je zavolať profesionálov, ktorí sa tomu venujú. Váš dom a jeho okolie budú opäť čisté a vy budete s výsledkom určite spokojný.

Autor: Števo Mačák