Nápady na čierno-bielu kuchyňu

14. 01. 2020 | 12:01

Prečo budú čierno-biele dekorácie jedným z najhorúcejších trendov tohto roka? Po prvé – nesú v sebe nesmrteľnú eleganciu. Po roku plnom pastelovej a farebnej extravagancie v dizajne interiérov (farbou roka 2019 podľa spol. Pantone bola koralová) je čas na kontrasty. Čierna a biela idú krásne k sebe, vytvárajú kontrastnú a pútavú kompozíciu.

Bielu si spájame so strohým škandinávskym štýlom, ktorý v minulých rokoch vládol našim domovom. Čierna bola doteraz používaná striedmo, predovšetkým na prelomenie farebnej alebo bielej výzdoby. Rok 2020 je rokom kontrastov, preto možno kombináciu čiernej a bielej farby využiť v akejkoľvek miestnosti, najmä v kuchyni, kde sa perfektne osvedčili čierno-biele sklenené kuchynské panely.

Sklenené kuchynské panely sú trvanlivé, odolné proti špine, škrabancom a veľmi elegantné. Sú nevyhnutnou výzdobou modernej kuchyne. Rýchly a jednoduchý spôsob montáže a neobmedzené možnosti výberu vzorov sú dôvodom, prečo sklenené panely bezpochyby predbehli tradičné kuchynské obklady. Predajňa Tulup ponúka kuchynské panely z tvrdeného skla na tejto adrese: https://tulup.sk/sklenene-obklady-do-kuchyne

Kombinácia čiernej a bielej je veľmi symbolická, ako svetlo a tma, jin a jang, zlo a dobro. Pamätajte, že kľúčovým faktorom dokonalej kompozície čiernej a bielej je rovnováha. Ak to preženieme s čiernymi doplnkami, interiér bude pôsobiť deprimujúco a stiesnene. Nadmerné využitie bielej zase spôsobí, že miestnosť bude pôsobiť príliš sterilne a stroho. Vďaka proporčnému rozloženiu obidvoch farieb bude váš interiér nielen moderný, ale aj originálny. Čierna a biela budú tento rok vládnuť nielen v kuchyniach a kúpeľniach, ale aj v obývacích izbách a spálňach. Nebojte sa dôverovať dizajnérskym trendom a vytvorte si štýlový interiér vo svojom domove.

Autor: Števo Mačák