Modulárny dom: TOTO všetko by ste mali o tomto type domu vedieť

07. 08. 2020 | 12:08

Modulárny dom je typ domu, ktorý je postavený v interiéri fabriky či výrobnej haly. Hotové moduly sú následne prepravené na miesto, kde ich zostavuje staviteľ. Nech už túžite po novom letnom dome či altánku na záhrade, tento typ domu splní všetky vaše požiadavky a potreby.

Modulárny dom nie je mobilný dom, je to jednoducho dom, ktorý je vyrobený mimo staveniska. Nazýva sa aj montovaný dom. V súčasnosti si môžete vybrať nielen jednoduchý modulárny dom, ale aj originálne návrhy viacpodlažných domov. Všetko závisí od toho, na čo by ste tento typ domu chceli využívať.

Je modulárny dom drahší ako murované domy postavené na mieste?

Montovaný dom vám zvyčajne dokáže ušetriť pomerne veľa peňazí. Keďže je tvorený modulmi, ktoré sa vyrábajú vo fabrike, môže byť hotový pomerne rýchlo, v priebehu niekoľkých týždňov, na rozdiel od klasického domu, ktorého výstavba zvykne trvať dlhé mesiace. Je však dôležité uvedomiť si, že čím zložitejší je dizajn a vaše špecifikácie, tým viac vás takýto dom bude stáť. Elektrické práce, inštalatérske práce a práce na potrubí nemusia byť započítané do pôvodných cien, takže vaše konečné náklady môžu byť o čosi vyššie, ako je cena pôvodnej objednávky. 

Modulárny dom prináša viacero výhod

Modulárny dom je oveľa energeticky účinnejší, takže vaše mesačné výdavky budú podstatne nižšie. Je tiež šetrný k životnému prostrediu. Existuje veľké množstvo modulárnych domov, z ktorých si môžete vybrať, všetko závisí od vašich potrieb a od toho, na čo takýto dom využijete.

Jednou z ďalších veľkých výhod modulárneho domu je aj to, že sa môže zväčšovať podľa vašich potrieb. Začať môžete klasickým jednoduchým montovaným domom a postupne k nemu pridávať ďalšie miestnosti. Montovaný dom je prístupný všetkým variantom a plne prispôsobený zmenám, ktoré vás v živote stretnú. Neváhajte a zadovážte si takýto dom aj vy ešte dnes.

Autor: Števo Mačák