Inovatívne materiály WPC a GCC

26. 01. 2022 | 07:01

Kvalita ako základ

Pri vývine akéhokoľvek materiálu je základom použitie kvalitných surovín. Pri výrobe WPC a GCC od spoločnosti WPC DECK máte záruku kvality. Výber surovín je pri každom produkte základom, pričom finálny produkt je výsledkom komplexnej receptúry a dodržania stanovených noriem. WPC DECK® MATERIÁL – WPC – GCC je navyše recyklovateľný, vďaka čomu má omnoho menší dopad na životné prostredie.

WPC materiály

WPC materiál je zložený z 55% drevného vlákna a 35% polymérov. Zmes je navyše obohatená o rôzne prísady, ktoré upravujú jej vlastnosť. Ide o zdravotne nezávadný a bezpečný materiál, ktorého použitie je v súlade s ochranou vášho zdravia. Vďaka vysokému podielu dreva, môžeme hovoriť o materiáli založenom na báze dreva – presvedčí vás o tom aj vzhľad, ktorý pozostáva z drobných drevených častíc.

GCC materiály

GCC alebo German Compact Composit je taktiež materiál na báze drevo-polymér. Základom je 75% drevených vlákien s doplnkom polymérov a prísad. Tieto materiály WPC DECK sú produkované v Nemecku a neobsahujú PVC. Taktiež sa teda považujú za neškodlivé a bezpečné materiály so širokým spektrom využitia na bežné účely. Pri tomto materiáli sa časom štruktúra produktu jemne pozmení – najmä čo sa týka odtieňov farby.

Napriek tomu ide o trvácny materiál s dlhou životnosťou. Pri výrobe tohto materiálu sa navyše využíva drevo s udržateľného lesa, z domácich lesných hospodárstiev. Medzi GCC materiály patrí aj POWOLIT, ktorý okrem dreva a polymérov obsahuje aj štrk. Má hlbší a pevnejší povrch – no vďaka tomu je silnejší a odolnejší voči opotrebovaniu.

Autor: Števo Mačák