Drevoobrábacie stroje s presným porezom

18. 10. 2018 | 11:10

Ak potrebujete rezať rezivo s vysokou presnosťou, vynikajúcou kvalitou povrchu, s veľkou výťažnosťou, pri nízkych prevádzkových nákladoch a solídnom smenovom výkone, je práve uhlová píla strojom, ktorý potrebujete.

Je jedno, či režete stavebné rezivo, nábytkové, paletové prírezy alebo radiálne rezivo, uhlová píla bude pre vás univerzálny stroj, ktorý využijete počas celého roka – aj v najväčších mrazoch a na 3 zmeny. Ak hľadáte stroj nenáročný na údržbu, s jednoduchou obsluhou, s možnosťou výberu z rôznych variant, či šitý na mieru presne podľa vašich potrieb, s rýchlou návratnosťou vašej investície, či financovaný na leasing alebo na splátky, uhlová píla od firmy StrojCAD je tá správna voľba.

Osvedčený rezný mechanizmus, nové krytovanie, ktoré vám zjednoduší údržbu a zlepší účinnosť odsávania, vysoký stupeň automatizácie, hydraulická manipulácia s kmeňom, splnia vaše najvyššie nároky na modernú piliarsku technológiu. Postupným oddeľovaním jednotlivých výrezov spracujete celý kmeň na hotové výrobky, pretože píla na jeden prechod dopredu a nazad vyrába hotové rezivo najvyššej kvality (omietané a neomietané dosky, fošny, prírezy, late, hranoly). Aj kmene veľkých priemerov spracujete malým pílovým kotúčom. Malá hrúbka kotúča zaručuje malý odpad a vysokú výťažnosť, pretože vysoká presnosť reziva umožňuje voliť menšie prídavky na ďalšie spracovanie. Pre spoľahlivé upnutie kmeňa dodávame pre uhlové píly 2 druhy upínacích systémov (manuálne alebo hydraulické, s vertikálnym vyrovnávaním kmeňa). Hydraulická výbava môže obsahovať aj nakladač, obracač a sklopné opierky vhodné aj na priečne centrovanie kmeňa.

Autor: Števo Mačák