Detská izba pre študenta – čo nesmie chýbať

17. 11. 2021 | 20:11

Ku kvalitnej príprave by sa malo každé dieťa dobre vyspať. Malé či veľké deti, obe kategórie potrebujú kvalitnú detskú posteľ, ktorá poskytne správnu oporu chrbtici a komfort pre celé telo každú noc. Do popredia sa čoraz viac dostáva drevená posteľ z masívneho dreva, ktorá je vhodná najmä pre alergikov a vydrží až do dospelosti. Študentské detské izby sa od tých detských líšia väčším miestom a úložným priestorom.

Študentské izby potrebujú písací stôl, pri ktorom bude žiak a študent tráviť veľa hodín. Praktickými sa stávajú najmä tie so zásuvkami, policami a kontajnermi, ktoré poskytnú úložný priestor navyše. Ideálny písací stôl nemusí vynikať svojou veľkosťou, stačí keď dieťaťu ponúkne dostatok úložného priestoru. Ten poskytnú aj police a regály na knihy, dokumenty, školské potreby a dekorácie. Police s dostatkom úložného priestoru sú vďačným kusom nábytku, ktorí ocenia nielen vaše deti.

Nie len nábytok dotvára detskú izbu

Izba pre študenta by mala byť vybavená kvalitným osvetlením a stôl by mal byť umiestnený pri okne. Nikto si predsa nechce zničiť oči skôr ako je to nutné. Pokiaľ sa budete snažiť využiť všetky priestory v izbe zistíte, že nie je potrebné zahádzať si miesto krabicami s hračkami. Doplnky sú niečím, čo tvorí celkový dizajn izby. Nástenka je prvkom, ktorý potrebuje každý študent pri organizovaní svojho dňa. Medzi najdôležitejší faktor patrí pokojná farba v izbe. Pokiaľ sa má vaše dieťa sústrediť, potrebuje pokojné zemité farby. Obchádzajte ťažké červené, sýto zelené či prudko fialové farby.

Poobzerajte sa po okolí, inšpirujte sa, hľadajte. Aj s malých priestorov sa dá vytvoriť niečo, čo ocení každé dieťa či večný študent. Pokiaľ nie ste dizajnérsky typ na navrhovanie izby vám robí problém, objavte detské kolekcie, ktoré obsahujú všetko čo by malo mať každé dieťa. Pri zariaďovaní izby si nechajte čas a inšpirujte sa návodmi ako zariadiť detskú izbu.

Autor: Števo Mačák