Búracie práce a preprava stavebného materiálu: Nechajte to na profesionálov

28. 08. 2020 | 05:08

Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa ľudia rozhodnú zbúrať dom a začať od nuly. Zvyčajne nie je dom situovaný na vhodnom mieste alebo je príliš schátralý na renováciu. Často sa tiež stáva, že náklady na veľké opravy ďaleko prevyšujú náklady na búranie a výstavbu pekného nového domu od základov v Sečovciach, Humennom či v Trebišove.

Búracie práce

Búracie práce môžu byť mimoriadne nebezpečné a mala by ich vykonávať profesionálna firma. Tá zamestnáva pracovníkov, ktorí vedia manipulovať so schválenými a licencovanými demolačnými strojmi. Búracie stroje často poskytujú komplexné služby, ktoré sa zaoberajú čistením, likvidáciou odpadu, odstraňovaním azbestu či úplným vyčistením miesta sutiny a vegetácie. 

Koľko stojí demolácia domu?

Ceny, ktoré si bude demolačná firma účtovať, závisia od viacerých faktorov. Uvedená cena bude zvyčajne odzrkadľovať to, koľko času je potrebné demolačným prácam venovať či to, akých druhov materiálov sa búranie bude týkať. Pri búraní budovy či domu myslite na to, že niektoré veci sa dajú znovu použiť či prípadne predať. Môžete si vďaka tomu ušetriť nejaký materiál a tiež si niečo zarobiť.

Preprava stavebného materiálu

Po vykonaní búracích prác je na mieste, kde stál povôdne dom, veľa odpadu, ktorý je potrebné odviezť a upratať. Preprava stavebného materiálu sa zabezpečuje primárne týmito typmi vozidiel:
• trojnápravové sólo vozidlo
• štvornápravové sólo vozidlo
• veľkokapacitný náves

Môžete si byť istý, že vďaka kvalitným strojom bude váš pozemok za pomerne krátky čas uprataný a pripravený na realizáciu novej stavby či nejakého iného projektu. Preprava sypkých materiálov cena sa odvíja od viacerých aspektov. Záleží na veľkosti domu a teda na množstve materiálu, ktoré je potrebné odstrániť.

V prípade, že plánujete demoláciu nejakej budovy v Sečovciach, Humennom či Trebišove, určite zvážte pomoc odborníkov, ktorí vám zaručia, že celý proces prebehne bez komplikácií. Výška ceny prepravy sypkých materiálov sa môže pri jednotlivých firmách líšiť, ale v tomto prípade sa určite neoplatí šetriť. Radšej si trochu priplaťte a budete vedieť, že všetky práce budú vykonané kvalitne.

Autor: Števo Mačák