3 najväčšie výhody modulárneho domu

25. 08. 2020 | 06:08

Stále viac ľudí uvažuje o kúpe modulárneho domu, ktorý je niekedy najrýchlejším a najjednoduchším spôsobom, ako si zabezpečiť vlastný dom. V prípade potreby sa môže využiť aj ako vrátnica či strážnica.

Čo je modulárny dom?

Modulárny (montovaný) dom sa skladá z modulov, ktoré dohromady vytvárajú pohodlný, funkčný a vyhovujúci základný dom. Čo je najdôležitejšie? Tento druh budovy sa vyrába vo výrobnej hale, ale je zostavený na vašom stavebnom pozemku, čo zvyčajne trvá len niekoľko dní.

Úplne nová stavba

Modulárny dom je úplne nový, je vyrobený podľa moderných štandardov a zahŕňa nové spotrebiče a príslušenstvo. Majitelia takýchto domov si môžu vybrať pozemok a umiestniť dom tam, kde ho chcú. Samozrejme v súlade s miestnymi predpismi.

Výrazne skrátená doba zostavenia

Asi najväčšou výhodou montovaného domu je rýchlosť jeho realizácie. Stavba takéhoto domu trvá len niekoľko týždňov, zatiaľ čo výstavba štandardného domu zvyčajne trvá aj rok a možno aj dlhšie. Okrem toho je možné zostaviť jednotlivé modulárne časti bez ohľadu na ročné obdobie alebo druh pôdy, na ktorej má byť dom postavený. Ľahko sa dajú rozšíriť, prepraviť, rozobrať a znova namontovať.

Špičková akustika

Modulárny dom má oveľa lepšiu akustiku ako klasické domy. V bežných obydliach sa zvuk šíri stenami a stropom, a preto sa na potlačenie hluku často kladú do miestností plávajúce podlahy. V montovaných domoch je každý modul samostatným kusom konštrukcie. Ak sú prepojené, šum sa neprenáša tak ľahko z jedného na druhý.

Tip na záver: Pri výbere modulárneho domu sa nebojte predložiť firme vaše predstavy či dizajn, ktorý by ste radi zrealizovali. Určite sa dohodnete tak, aby ste s výsledkom boli spokojní a využívali montovaný dom podľa vašich potrieb a možností.

Hoci modulárne domy nie sú pre mnohých ľudí bez nedostatkov, je to skvelá voľba pre váš letný dom, vrátnicu či strážnicu oproti budovaniu drahých, časovo náročných tehlových / murovaných objektov. Aj pre to sa sa stáva modulárna budova stále populárnejšou.

Autor: Števo Mačák